A Positive Adamsky nyerte Az Év Design Irodája díjat

 

Tízedik alkalommal rendezték meg Az Év Irodája díjátadót, amelyen a verseny egyik legnívósabb kategóriájának, Az Év Design Irodájának járó címmel jutalmazták a Positive Adamsky új HQ-ját. A hazai ügynökségi csoport tavaly ősszel költözött a Hősök tere közvetlen szomszédságába, a három szinten és több mint 700 négyzetméteren elterülő volt Vietnámi és Szudáni Nagykövetség épületébe.  A versenyen a független szakértőkből álló zsűri 175 pályázat közül választotta ki a legjobbakat, összesen 12 nyertest hirdettek ki.

 

 

A Positive Adamsky olyan épületektől vitte el az első helyezést kategóriájában, mint a Design Terminál új irodája, az étteremből irodává alakított PAJTÁS, valamint a Hunyadi Palazzo. „A Positive Adamsky székháza egy műemlékvédett villa, amely a századelőn épült Hauszmann Sándor tervei alapján. Úgy vélem, hogy megőrzése, átalakítása, valamint a funkciókhoz való hozzáigazítása is példaértékű minőségben történt meg a reklámügynökségi irodaház kialakítása során” – fogalmazott Koós Pál formatervező művész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Intézetigazgatója a díj átadásakor.

 

A Positive Adamsky új székháza 2019 szeptemberében nyitotta meg kapuit. Kialakításakor fontos volt, hogy olyan helyszínt találjanak, amely elég nagy a csoport létszámához, de mégis otthonos légkört biztosít a mindennapokban. Az ügynökségi HQ sajátossága, hogy műemlékvédelem alatt áll, amely korlátokat szabott a belső terek kihasználásának, ugyanakkor lehetőséget is teremtett a régi és az új harmonikus együttélésének az épület designjában.

 

A meglévő enteriőrt újragondoló Törőcsik Ferencnek arra is figyelni kellett a tervezés során, hogy az új irodaházban egyszerre jelenjen meg egy nyitott ügynökség egyénisége, de emellett az épület eredeti kialakítása se sérüljön. Így lett például helye egy, a rendszerváltást megelőző évtizedeket felelevenítő reklámtörténeti kiállításnak, meghagyva a '60-as években kialakított lépcsőt eredeti állapotában, illetve egy mini reklámtörténeti tárlatnak, amely rögtön a bejáratnál várja az érkezőket. A belső tér kialakításában az egyes tagügynökségek személyiségjegyei is nagy szerepet kaptak, így került egy teljes újságfal a Positive PR szobájába, félbevágott bicikli és hinta a Positive Advertising irodáiba és cyber-noir életérzés az Adamsky szintjére.

 

Az ügynökségi csoport nevében Vaszary Ádám, a Positive Adamsky managing partnere vette át az Év Design Irodája díjat, aki elmondta: „Nagyon köszönjük az elismerést, egyáltalán nem számítottunk rá, hiszen a korábbi évek díjazottjait és a kategóriánk nagyszerű nevezőit tekintve is egy nagyon erős mezőnyben indultunk. Egy speciális időszakban kaptunk díjat az irodánk kialakításáért, amelyet most éppen nem is használunk a vírushelyzetre való tekintettel, azonban ennek kapcsán egy gondolatot mindenképp szeretnék megosztani. Egytől-egyig olyan cégeket, beruházókat, gondolkodó embereket látok ma a díjátadón, akikre mostantól kezdve még nagyobb szükségünk lesz, mint eddig. Hiszen az egy dolog, hogy visszamegyünk ezekre a fantasztikus helyekre dolgozni, de az még fontosabb, hogy még nagyobb energiákat mozgassunk meg a jövő építéséhez. Arra szeretnék mindenkit buzdítani, hogy hajrá, gyerünk és most nincs megállás!”

Contact

Adamsky by Positive

Adamsky by Positive Kft
Tel: (20) 227-03-63, E-mail: info@adamsky.hu

Székhely | 1062 Budapest, Délibáb utca 29.
Adószám: 22698896-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-939522

ADAMSKY.HU © 2018